#Post Title #Post Title #Post Title

Kisbende kórházban


Persze, tudom, mondta az orvos, hogy egy hétig is eltarthat a betegség, de hétvégén már teljesen láztalan volt. Nem számítottunk rá, hogy visszatér. De megtette. Hétfő este úja lázas lett.

Kúp persze sehol, a banános paracetamolt meg épp úgy köpte ki, mint az epreset. És a Nurofent is. Körbenéztünk a közeli patikákban, de mindenütt azt mondták, kúp az nincs - de ha hozunk receptet, megrendelik. Persze pár napot kell rá várni. De tudtuk, hogy ennyi időnk nincs - egy átlag gyerekbetegség azért nem tart ilyen sokáig, reméltük. Hát nyomtuk bele erővel a lázcsillapító szirupot - megjegyzem, hajnal 2-kor, amikor a gyerek üvöltve és visítva rúgkapált és fulladozva köpte ki a gyógyszert, azért szívesen elbeszélgettem volna a orvossal arról, hogy szerinte ez mennyivel emberségesebb, mint egy kúp. De azért valamennyi belement a gyerekbe és levitte a lázát. De nem sokáig. Hajnal 6-kor újra arra ébredtünk, hogy forró az egész gyerek. Ha fekhetett rajtunk jobban lett, és kicsit szaladgált, aztán újra lefeküdt és szinte bújt belénk, miközben halkan nyögdöste, hogy fáj-fáj, hogy az embernek megszakadt a szíve.
Be kell vallanom, azért nagyon nem aggódtam, mert még mindig nem volt rossz kedve. És bíztam benne, hogy erős és legyőzi, a csúnya vírusokat. Hiszen eddig se volt gyakran beteg. Kis szupermen volt már két naposan is - és tényleg, azóta is olyan stramm gyerek, lázas se volt nagyon, beteg se eddig. Meg aztán, legyünk őszinték - amúgy se tudtam sokat tenni. Ölelgetni. De hát erre apa is jó. Hát úgy döntöttem, azért beszaladok a belvárosba. Ezer éve megbeszéltük egy barátnőmmel, hogy iszunk egy kávét, dumálunk egy kicsit, még hát nincs is már sok időm, mielőtt végleg eltűnök innen, legalább búcsúzzunk el anélkül, hogy a kettőnk hat gyereke körülöttünk ugrálna. Vennem is kellett pár dolgot. Csak pár óra nyugtattam magam. Mi történhet? De azért reggel még rákérdeztem a férjemnél, biztos elmehetek? Ne mondjam le? De ő is küldött. Persze, nyugodjak meg, ő is mindent meg tud csinálni. Még írt is egy SMS-t, hogy ne aggódjak, megvannak.
Aztán egyszer csak telefonált, hogy már a mentőben ül. Merthogy Kisbende elájult. Lázgörcs. Most ott vannak a kórházban. Én meg itthon és várom a híreket, hogy vajon hazaengedik-e őket, vagy benn kell éjszakázniuk. Hogy mennem kell-e vagy ők jönnek. Már elmosogattam, odaraktam egy adag ruhát és remegek és nagyokat lélegzek, hogy ne sírjak. Merthogy nekem most ott kéne lennem velük, és nem vagyok, és nem tudok segíteni. A gyomrom remeg, és felváltva kerülget a hányinger és az ájulás. Az írás egy kicsit megnyugtat, enélkül csak le-föl járnék a lakásban zokogva.

17 Responses so far.

  1. sarolka says:

    Veled vagyunk, a kúpot elküldtem, pussz

  2. egy anya says:

    Marcsi, innen távolból is gondolunk Rátok. A fenébe is, ki gondolta, hogy ez lesz a vége...:(

  3. egy anya says:

    Sajnálom már, hogy nem írtam, és így utólag most már késő, de legközelebb hátha jó tanács a paracetamol mellett más hatóanyagú lázcsillapítót is adni egyszerre.
    Nekünk a panadol szirup+cataflam cseppek koktél nagyon bejött annak idején.

  4. Mónika says:

    Megértem aggodalmadat, tudom min mehetsz most keresztül... :(
    Először is, Ne csinálj magadnak lelkiismeret furdalást, mert akkor is megtörtént volna, ha otthon-vagy!
    Egyébként, szerintem ma nem engedik Őket haza, mert kivizsgálják, legalábbis itthon úgy szokták...
    Minket Lucával 5 napig tartottak bent a kórházban, mert a vizsgálatok és a láz is olyan sokáig tartott. :(
    Nálunk a fogzás miatt legyengült immunrendszer váltotta ki a lázgörcsöt+ vírus, ráadásul nem is magas láznál, (38°C)
    Akkor 4 foga jött egyszerre Lucámnak...
    Majd 6 éve rettegés volt minden hőemelkedéssel járó betegség, mert folyton attól féltem, mikor következik be megint. Szerencsére azóta tünetmentesek vagyunk, de a hűtőben, mai napig ott lapul (évente megújítva) a gyógyszer.
    Kérd az alapos kivizsgálását (ha maguktól nem teszik) mert ha nem veszik észre vagy nem kezelik, epilepszia is lehet a vége...
    :(
    Szorítok értetek!

  5. Unknown says:

    Szorítok, hogy gyorsan rendbe jöjjön és minél előbb hazamehessenek!

  6. Unknown says:

    Mielőbbi jobbulást, nem lesz semmi baj egy ilyen erős legénnyel!!!

  7. Mielőbbi gyógyulást kívánok!!!

  8. khase says:

    Sokat gondolok Rátok, gyors jobbulást Kisbendének, remélem, hazamehetnek es nem kell a kórházban éjszakázni!!!!!
    Ölellek!!! Orsi

  9. zsuzsi says:

    :( gyogyuljon hamar x

  10. Hicudzsi says:

    Csak most láttam mi történt. Egyszer Csongort is vitték be mentővel lázgörcs miatt, mert elájult és aztán nem reagált semmire.
    De minket kiengedtek rögtön azután, hogy lement a láza, nem tartottak bent. Egyszer meg meningitisz gyanúval tartották bent két napig, de végig vele lehettem.

    Remélem minden rendben van!!! (Magadat meg ne hibáztasd)

  11. Christine says:

    Gyors gyógyulást kivánok Kisbendének!!!

  12. A legjobbakat Nektek!Egészséget, türelmet, kitartást!

  13. Ditke says:

    Jobbulást Bendének!

    Nyugi, epilepszia nem ettől lesz, ez egy tök szimpla lázgörcs lehetett.

    Viszont a legjobb lázcsillapítás a hűtőfürdő. Ha nem veszi be a szirupot attól még pancsolhat. Langyos vízbe beleülteted, (én még be is ültem velük a kádba anno), és fokozatosan engeded hozzá a hideg vizet. Nem kell nagyon hidegre elhűteni, csak épp kellemes mondjuk 28-30 fokosra is elég. Egy kis pancsi és tuti lemegy a láz. Mellékhatás nélküli és akárhányszor ismételhető. :-)

  14. jajjaj, puszilom a kis beteget, meg az aggódó anyukáját.

  15. Névtelen says:

    Dettó ugyaanez volt az én fiammal is, amit le is írtam a másik blogodba, ahol arról írsz, nem kell azonnal lázat csillapítani.. csak aztán visszatöröltem, annyira kötözködőnek tűnt, amikor visszaolvastam. Semmi gond nem lesz, de azért kitartás!!! Judit

  16. edina says:

    Remélem hamar meggyógyul a picur!

  17. JuditAu says:

    Remelem azota hazaengedtek Kisbendet, es Te is megnyugodtal!

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...