#Post Title #Post Title #Post Title

Otthon oktatás


Németországban tiltják, Angliában támogatják, Magyarországon tűrik. Akár találós kérdés is lehetne, és a válasz nem is egyszerű. Az otthon oktatás ugyanis őrült indulatokat vált ki szakemberekből és laikusokból egyaránt. Erről aztán mindenkinek megvan a maga véleménye - és ez gyakran teljesen más, mint amit meg szabad írni az újságban. Bevallom, nagyon nehezen találtam pszichológust-pedagógust, aki támogatná az otthon oktatást. Legalábbis névvel-fotóval. Sokan félnek ugyanis a szakma haragjától.
Az indulatokat innen, Angliából nézve nehéz megérten. Itt ugyanis nincs ebben semmi különleges - aki akarja, csinálja. Olyannyira, hogy a kórusban két anyuka is otthon tanítja a gyerekeit. Ráadásul két nagyon normális, kedves nő.
Én ugyan nem tudom elképzelni, hogy teljesen kivegyem őket az iskolából, és főállású otthon tanító-néni legyek, de minden tiszteletem azoké, akik vállalják a nehezebb utat. Különösen otthon, Magyarországon, ahol nagyon erős széllel szemben kell küzdeniük.
Az októberi Nők Lapja Pszichében írtam erről egy cikket. De ha valakit érdekel, hogy mi az, ami kimaradt a cikkből, és hogyan is csinálják ezt az angolok, nézze meg az újságírós blogom.

2 Responses so far.

  1. Timi says:

    Úgy tudom, most már Magyarországon sem tűrik vagy nem fogják tűrni, legalábbis lehetetlenné teszik. Itt olvastam: http://gyereketeto.blogspot.com/2011/08/2011szeptember-1.html :(

  2. Olvastam, hallottam. Virág az egyik riportalanyom volt a cikkben. :-( De én azt remélem, hogy ez csak egyedi eset. Ahogy Vekerdy Tamás is mondta, a demokráciában tankötelezettség van, a diktatúrában iskolakötelezettség. Én azért azt remélem, hogy Magyarországon még demokrácia van. Ahol ha nem is szeretik az efféle "elhajlásokat" azért megtűrik.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...