#Post Title #Post Title #Post Title

Angliából Spanyolországba


Úgy tűnik, szert tettem az elmúlt évben egy speciális tudásra, ami jó pár embert érdekel: Milyen az élet akkor, ha az ember Angliából költözik Spanyolországba. Mik a különbségek a két ország között és vajon érdemes-e váltani? Ér-e annyit a napfény és a tenger, hogy az ember otthagyja a ködös-esős, ám eléggé nyugalmas, biztonságos és anyagilag kellemes jólétet biztosító Albiont.

Az ilyen emberek persze már mind rutinos költözők és utazók - tudják, hogy milyen új életet kezdeni, és hogy akkor is szívás az első pár hónap, ha az ember tökéletesen ismeri a nyelvet, és azt is, hogy az ember élhet valahol sok-sok évet is, a lelke mélyén akkor is egy kicsit mindig idegen marad.
Ezért hát úgy érzik, hogy ha már az ember vált, és elhagyja a hazáját, akkor azért mégiscsak vonzóbb a napfény és a tengerpart, ahol az élet olyan, mintha mindig nyaralna. Munka után kimegy a tengerpartra és ledönt egy sört, ameddig a gyerekek békésen homokoznak a tengerparton. Nyaralni meg nem kell menni soha többé, mert hát ennél jobb hely úgy sem lenne. Nem otthon - de azért mégiscsak jó helyen. Ugye így van? - Nem, a kérdést senki nem így teszi fel, de azért én hallom, hogy ezt akarják hallani.

Akit érdekel, mit szoktam ilyenkor felelni, nézze meg a régi spanyol blogom. 

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...