#Post Title #Post Title #Post Title

A király (majdnem) meztelen


William herceg és menyasszonya alsóneműben a címlapon? Igen, Angliában ez is megtörténhet.

Igaz, a jövendő trón várományosai csak rajzolva vannak, de azért számomra mégis furcsa, hogy ehhez a projecthez áldását adta a királynő. Akárhogy is, az öltöztetős babákat semmiképp nem hagyhattam a boltban. A vicces papírbabák mellett ráadásul fantasztikus ruhaköltemények is vannak a vékonyka füzetben: Kate híres kék eljegyzési ruhája, egy rózsaszín báli ruha, egy hétvégi kirándulós öltözet, egy nyári ruhaszett, egy garden partis koktélruha és természetesen az esküvői ruha! (Persze mindig pasiruha is van mellette, de azok elég uncsik, ahogyan William herceg öltözködési stílusát sem nevezhetjük különösen izgalmasnak. Öltöny, szövetnadrág, pulcsi. Bocsi.)


És hogy valóban ilyen lesz-e a ruha a nagy napon? Ki tudja? Azt még a könyv készítői is bevallják, hogy ebben a pillanatban csak a kiválasztott kevesek sejtik, hogy Kate Middleton milyen ruhába fog öltözni a menyegző napján, de azért sejtése és véleménye mindenkinek lehet róla. Az tény, hogy a jövendő hercegnő szereti a testresimuló fazont, a hagyományos formákat - és nem igazán szokott divatámokfutást rendezni. AZt várni tőle, hogy magasan felsliccelt, kivágott, vagy fura színű, bizarr fazonú ruhát válasszon ezen a napon, igazán nem rá vallana. Még kevesebb a kétely William herceg ruháját illetően - a hagyomány azt diktálja, hogy katonai egyenruhában járuljon az oltár elé. Persze meglepetések érhetik még a világot, és lehet, hogy Kate kimutatja divatdiktátori agyarait, de az merész húzás lenne épp ezen a napon, amikor szó szerint rajta lesz a világ szeme.
Akár így, akár úgy, ezért a kis királyi divatkörképért, a két babáért (különösen William herceg Union Jack-es alsógatyájáért) és a kétszer hat papírruháért nem is sok az a 6 font, tehát közel 2000 Ft. A kérdés már csak az, hogy vajon odaadjam-e a lányaimnak, hogy szétvagdossák, és játék közben óhatatlanul is tönkretegyék. Hiszen ez az évszázad esküvője, és minden hozzákapcsolódó tárgy egyszer majd sokat fog érni. Ez a darab pedig a kézzelfogható történelem. Alsóneműben ugyan, de akkor is.

2 Responses so far.

  1. Christine says:

    Ó annyi emléktárgy került most a boltokba az esküvő kapcsán. (Én is készitettem belőle összeállitást.) Történelmi darabkának válasz egy olyat amire a lányok nem vetnek szemet. Ezzel meg had játszanak, hisz erre való. :-)) Bocsi hazabeszélek, mert én is imádtam ezeket az öltöztethető papirfigurákat gyerekkoromban. :-))

  2. Unknown says:

    Vegyél még párat és tarts meg egyet. :)

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...