#Post Title #Post Title #Post Title

Szégyen


Megkaptam a napi postám. Benne egy hatalmas boríték, amit már nagyon régóta vártam Magyarországról. Az örömöm mégsem teljes. Sőt.

Betty barátnőm ugyanolyan lelkes híve az otthoni tanításnak, mint én. Szoktunk cserélni ötleteket, könyveket, feladatlapokat, és mivel pont egyforma idősek a gyerekeink, logikus volt számomra, hogy őt kérem meg arra, szerezzen be nekem néhány magyar tankönyvet.
Borsi ugyanis már kivégezte az elsős matekot - gondoltam talán tovább léphetünk a másodikos anyagra. Arra is rájöttem, hogy nagyon jó lenne, ha Bíbor tanulna magyarul egy kis környezetismeretet, mert ennek a tantárgynak a tankönyvei csak angolul vannak meg, hiszen otthon is (két tannyelvűbe jár ugyebár) és itt is csak angolul tanulja a fogalmakat. Meg aztán néha jó lenne neki is egy kis lazább tanagyag, nem csak mindig matek és magyar. Szóval Betty barátnőm elzarándokolt az Astorián a pedagógus könyvesboltba, és olyan ötezer forintot ott hagyott négy darab tankönyvért. Két matek, két környezet - szép, színes, izgalmas tankönyvek.
Majd borítékba rakta - mellé a lányai által írt levelek és pár apróbb ajándék az én lányaimnak. És mindezt feladta 4800 Ft-ért - ami már önmagában botrány, mert én ekkora leveleket innen fele árban küldök haza.
Ma megjött a levél. Brutálisa feltépve, és két befőttes gumival összefogva - benne két darab tankönyv, semmi más. Az mondjuk hóta ziher, hogy nem az angol postás lopta el a magyar tanknyveket, hanem otthon lett valaki kíváncsi rá, mi is van ebben a bazi nagy csomagban. Olyan gáz ez azért, nem? Persze a postán hiába reklamál az ember, nem ajánlva adta fel (így is ötezer volt mondjuk...) nincs rá garancia. Persze miért is adna fel az ember ajánlva két pár feladatlapot? Kinek kellett? És most vajon boldog, hogy megszerezte? És vajon mit tett azzal a két képeslappal, amit a lányok szeretettel teli ákombákomokkal telefirkáltak egymásnak? Ment a kukába?
Mindez akkor nagyon gáz, ha hozzáteszem, hogy elég gyakran rendelek az amazonról, az ebayről - soha semmi gondom nem volt az angol postával. Az is megtörtént már, hogy a megrendelt könyvet lerakták az ajtóm elé, de még az se veszett el... ez meg... grrrrr.... szóval most rossz a kedvem....

11 Responses so far.

  1. gyöngyi says:

    Nem értem egyáltalán minek bontják fel , unión belül azt viszel magaddal amit akarsz/ persze nem drogot vagy fegyvert./ akkor postán is. Nem? Anno amikor még volt szovjet levelezőpartnerem, a SZU-ból jött csomag volt szétdíbolva. Még a zacskós cukorka is fel volt bontva. Lehet kevesebbe kerül, ha hazarepülsz érte.:(

  2. Christine says:

    Sajnos ez az általános. Oda-vissza csak úgy érdemes küldeni bármit is ha ajálva, biztositva, regisztrálva netán beriasztózva van. Mert bizony a magyar postán rendesen lopnak. :-((

  3. Igazán az fáj, hogy Borsi annyira nagyon örült a mateknak, hogy egyből elkezdte csinálni, tök élvezettel. Vajon akinek ellopták a másikat az is ennyire örült annak, hogy kap egy matek könyvet????

  4. Pont az jutott eszembe ám, hogy 10 ezerért már 15 kiló cuccot kihozott volna bármely maszek csomagküldő. (És az nem négy könyv... és nem is nyolc...) De legalább az ide is érne. De most mondjam meg minden magyar ismerősömnek, hogy anyámékhoz vigyék fel a képeslapjaikat, leveleiket, kicsi ajándékaikat és majd anyámék egybe kiküldik havonta-kéthavonta amit ideszántak a népek???

  5. zsuzsi says:

    Igen, sajnos a magyar postan a csomagok negyede eltunik, az en egyszerre feladott 5 karacsonyi ajandekombol (aprosagok, konyvek, ruhadarabok voltak) 2 erkezett meg.
    Sajnos igen, postaztasd a szuleidhez, ha meg akarod kapni.
    Szegyen tenyleg :(

  6. Névtelen says:

    nagyon sajnalom :((( nem tudom, olvastad-e mar akkor a blogomat, mikor en irtam a Svajcbol MO-ra küldött csomagrol... hasonlokepp jartunk, a csomag MO-ra nem erkezett meg, masfel honap mulva visszajött, feltepve, megrongalodva es a benne levö csokit kiettek belöle (a papirjat viszont benne hagytak.....). Akkor irtam a magyar postanak egy panaszlevelet, par het mulva megjött a valasz, hogy en vagyok a hibas, miert nem ajanlva adtam fel... (kb. röviden ennyi volt a tartalma..). A csomag erteke kb. 30 frank volt, egy ajanlott csomag feladasa 50-60 frank lett volna... szoval tenyleg nagyon szomoru, de a magyar posta ennyire megbizhatatlan :((((

    Azert szep napot Nektek!!!! Orsi

  7. Névtelen says:

    A google--fiokkal nem tudtam hsz-t küldeni, valami miatt nem müködik, Orsi voltam Thunbol :)

  8. Szia Orsi, ezt a bejegyzésed nem olvastam. Én amúgy pont ezért nem is reklamálok. Minek. Ilyen története majd mindenkinek van. Sajnos. És mégse történik semmi. Ilyenkor azért nincs nagy kedvem hazaköltözni... de basszus, most akkor mindenki húzzon el???? :-(((

  9. Névtelen says:

    Szia Hugika!
    Magyar Posta Zrt. 1138. Dunavirág u 2-6. itt van a vezér igazgatóság, írjál nekik egy panasz levelet.
    tel számot is felírom: 36-30-771-22-30.
    Én is küldtem nektek egy levelet, remélem megkaptátok, elvileg már megkellett volna kapni legkésőbb ma.
    Juci

  10. Jucikám, ma se kaptuk meg... :-(((

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...