#Post Title #Post Title #Post Title

A tíz legjobb szuvenír a királyi esküvőről



A királyi esküvő lassan fél éve lezajlott, de a britek még mindig gyártják és veszik Kate és William nevéhez köthető szuvenírokat. Tudom, már írtam a royal-wedding cuccokról, ráadásul nem is egyszer, de ez a téma egyszerűen nem hagy nyugodni!


1. Kerti törpe


A két törpe semmiben nem emlékeztet Kate és William alakjára - de szerencsésen ötvözi a britek kertimádatát a korona iránti hűségükkel, így a rózsás arcú kis teremtményeket csak a hosszas várólista kibekkelése után lehetett tavasszal hazavinni. Amúgy nem drágák, 6-7 ezer Ft volt egy pár a B&G Garden Stores-ban, de annak, aki csak most kap észbe, már az eredeti ár többszörösét kell kipengetni. Igazi ritkaság lett belőle, amely idővel komoly érték lesz - állítja büszkén a bolthálózat vezetője.

2. Horgolt baba


Ebben a könyvben a királyi ház tíz tagjának elkészítése szerepel - az ügyes kezű nagymamák és a kötés titkai iránt érdeklődő lányok örömére. A könyvben pontos instrukciót kapunk arról, hogyan készítsük el fonalból Kate eljegyzési gyűrűjét, a fiatal párt összeadó papot és még a királyi pár kedvenc Corgi kutyusait is.
A mű igazi bestseller - eddig több mint százezer példányt adtak el belőle. Az 53 éves szerző pedig döbbenten, de persze örömmel nézi könyve szárnyalását, hiszen eddigi kézműves könyvei ennél sokkal kisebb példányszámot értek el. Az ára egyébként baráti, 3500 Ft-ért minden nagyobb angliai könyvesboltban beszerezhető.

3. Pizzafeltét

A Papa John pizzéria egy hivatásos ételdesigner bevonásával alakította át Kate és William arcát saját pizzájuk dicsőségére. Kate haja fekete olívából készült, a fátyla gombából, a ruhája sajtból. Will pedig szalámi és sonkaöltönyt visel. A pizzát csak a királyi esküvő napján lehetett megvásárolni, de az ügyeskedők a fagyasztóba is tették néhány darabot, és most vagyonokat próbálnak kicsiholni belőle az ebayen.

4. Teafilter

Az egész szerelem egy csésze tea fölött szövődött, hírdeti a termék felirata, és valószínű, hogy igazuk van. A britek tényleg elképesztő mennyiségű teát isznak, és minden alkalmat megragadnak rá, hogy élvezzék. Kate és William amúgy a teafilter papírcetlijének megnagyobbított változatai, és alfelükhöz van erősítve a teafű, így ha felhasználjuk olyan illúziónk lehet, mintha maga a királyi pár fürdőzne a csészénkben. Már ha van szívünk ezt a kis 1500 Ft-ot 2 filtert tartalmazó szuvenírt valóban leforrázni.

5. Szekrényajtó

Elég fanatikus rajongónak kell ahhoz lenni, hogy valaki minden egyes reggel, felkelés után azonnal Kate és William sugárzó arcát akarja maga előtt látni, nekem inkább egy bekattant bérgyilkos hálószobájába illik, pláne ebben a vörösben. De persze ez nem kötelező szín, kékben és fehérben is meg lehet venni, bár nem olcsó mulatság, 160 ezer Ft-ot is elkérnek az füstüvegre rakott képes ajtóért.

6. Maciruha

Biztos mindenki ismeri a "csinálj-macit-magadnak" boltokat, ahol a gyerek kiválaszthatja, hogy milyen plüsst kér, milyen ruhában, és aztán maga tömi meg egy nagy gép segítségével - kvázi hívja életre a figurát. Eszméletlen sokféle cuccot lehet venni ehhez a macihoz - természetesen Kate Middleton királykék eljegyzési ruháját is. Alig 4000 Ft. Hát nem megéri?

7. Lego

Ezt a Legot ne keresd a boltokban - csak fotón lehet hazavinni a Windsori Legoland legnépszerűbb installációját, amely több mint tízezer kis kockából áll és több, mint 30 órán át készült. Persze ehhez az eredményhez hivatásos Lego-építőnek kell lenni. (Neked se említették a pályaválasztási tanácsadóban, hogy ilyen szakma is létezik???)

8. Műköröm

Bárhová magaddal viheted viszont a műköröm matricán mosolygó ifjú párt, mert a Kate és Will arcával díszetett műkörömszett egyike a Westminster Abbey környékén található boltocskák legnépszerűbb termékének. És még csak nem is drága - alig 2000 Ft.

9. Egy üveg sör

Ez a sör már nincs forgalomban, csak áprilisban lehetett a "Csókolj meg katám" feliratú sört megvásárolni a Morrisons polcairól. Ám a bontatlan üvegek ma már a többszörösét érik az eredeti árnak. Ennek a sörnek ugyanis soha nem jár le a szavatossága, igaz, nem is az ízéért vásárolták a jó hazafiak.

10. A klasszikus porcelán

Lehet, hogy Kate Middleton hivatalos neve Catherine a szigorú udvari etikett szerint, de vajon végig gondolta azt Buckingham Palota PR szakembergárdája, hogy az így született páros monogramm a világ sok részében valami egészen másra utal, aminek köze nincs a szerelemhez? Elég muris holmi, de nem kell lejárni a lábát annak, aki valami hasonlót akar venni - nincs olyan brit szuvenírbolt, ahol ne tartanának valamilyen királyi esküvős porcelánt. (Nekem bögrém van - szigorúan WC felirat nélkül.)

One Response so far.

  1. Zsuzsi says:

    Made my day ezzel a WC felirattal, priceless :DDD

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...